SomaFirmaRehberi.com

Soma Belediyesi Nikah İşlemleri

3080 Sayılı Evlenme Yönetmeliğinin ilgili maddeleri ve genelgelerine göre evlenme başvurularının kabul edilmesi, Soma Belediye Başkanı adına vekaleten evlenme akdinin gerçekleştirilmesi ve Soma Nüfus Müdürlüğü’ne bildirim yapılması Evlendirme Memurluğu’nun sorumluluğunda bulunmaktadır.

EVLİLİK MÜRACAATI İÇİN GEREKLİ BELGELER

– Nüfus Cüzdanı Asılları

– 4’er Adet Vesikalık Fotoğraf (Son Altı Ay İçinde Çekilmiş)

Başvuruyu T.C.Kimlikleri ile birlikte Çiftler Şahsen yapacaktır.

Sağlık raporu ve nüfus müdürlüğü işlemleri, müracaatlar alındıktan sonra evlendirme memurunun vereceği belgeler ile yapılacaktır. Müracaat evrakları, düzenlenen tarihten itibaren 6 ay (180 gün) geçerlidir.

Sağlık Raporu için kan testleri kişilerin kendi aile hekimleri tarafından yapılmaktadır. Kan verme işlemi için çiftlerin sabah 08:00 – 09:30 saatleri arasında bağlı oldukları aile hekimliğinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

Evlenecek olan çiftlerden en az bir kişinin Soma’da ikamet etmesi gerekmektedir. Müracaata Soma dışından gelecek olan kişilerin yanlarında yerleşim yeri belgesini (ikametgah belgesi) getirmesi zorunludur.

ÇİFTLER SOMA İLÇESİNDE OTURMUYORLAR İSE ;
Çiftlerden herhangi birinin oturdukları İlçe Evlendirme Memurluğundan birlikte alacakları ‘Evlenme İzin Belgesi’ ve 2’şer adet vesikalık fotoğraf ile başvuru yapılabilinir. (Çiftlerden en az birinin adresi SOMA ilçesi ise; İzin Belgesine gerek yoktur.)

Nüfus cüzdanları dışındaki kimlikler yasa gereğince kabul edilmemektedir. Çiftlerin en son medeni hallerinin işlenmemiş, fotoğraflı olmayan, T.C. Kimlik No’su olmayan, 10 yılı geçmiş, yıpranmış, soğuk damgası belli olmayan nüfus cüzdanı ile yapılan müracaatlar kabul edilmeyecektir.

Evlenecek kişi müracaat işlemini vekil olarak atadığı kişi vasıtası ile de yürütebilir. Bunun için noterden özel vekaletname düzenlemesi ve bu vekaletnamede vekalet veren ile vekili ve evleneceği kişinin tam kimlikleri ile evlenme işlemlerinin yürütülmesi için verilmiş olduğunun açıkça belirtilmesi ve noter tasdikli aslı olması şarttır.

Nikah günü ve saati evlenme işlemlerinin bitiminde Evlendirme Memuru tarafından belirlenir. Cuma günleri öğleden sonrası için randevu verilmemektedir.

Göstermelik nikah (formalite nikah) talebi, yasal olmadığından dolayı kesinlikle kabul edilmemektedir.

Bay ve bayan 18 yaşını doldurduktan sonra kendi rızaları ile evlenebilirler. 17 yaşını dolduranlar anne ve baba muvafakatnamesiyle evlenebilirler. 17 yaşından gün alanlar ise ancak ilgili mahkemenin vereceği ‘evlenme izni kararı’ ile evlenebilirler.

Boşanmış veya dul olan bayanlar; boşanma veya ölümün olduğu tarihten itibaren 10 ay (300 gün) boyunca evlenemezler. Ancak bu zaman zarfında evlenmek isteyenler ilgili mahkemenin vereceği ‘iddet müddetinin kaldırılması’ kararını getirmek zorundadırlar. Boşanan eski çiftlerin tekrar barışıp evlenmeleri durumunda, istenilen belgeler ve işlemler normal müracaat ile aynıdır.

Kızlık soyadını evlendikten sonra da kullanmak isteyen bayanların müracaat esnasında yazılı beyanları gerekmektedir.

Mal rejimi talebi olan çiftler, noterden yaptırmış oldukları “mal ayrılığı sözleşmesi”ni müracaat sırasında yanlarında getireceklerdir.

Nikah töreni sırasında; nikah şahitlerinin evlenecek olan kişileri tanıması, reşit olması ve T.C.Kimlik No’lu nüfus cüzdanlarının bulunması gerekmektedir.

YABANCI UYRUKLU KİŞİLER İÇİN GEREKLİ BELGELER

1)PASAPORT ASLI

2)DOĞUM BELGESİ

3)EVLENME EHLİYET(BEKARLIK)BELGESİ


Milletlerarası ahvali şahsiye komisyonu (cıec) üyesi ülke vatandaşları Ülkelerinden Doğum Belgesi ve Evlenme Ehliyet belgesini 20 no’lu sözleşme gereği uluslararası çok dilli alacaklar.(Formül A/Formül B)

Milletlerarası ahvali şahsiye komisyonu (cıec) tarafından hazırlanan sözleşmeye dahil ülkeler :

Almanya, Avusturya, Belçika, İspanya, Fransa, Yunanistan, İtalya, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, İsviçre, Moldova

Diğer Ülke Vatandaşları ise; kendi ülkelerinden Evlenme Ehliyet (Bekarlık) belgesi ve Doğum Belgesini LAHEY devletler özel hukuku sözleşmesi gereği APOSTİL tasdikli alacak,TÜRKİYE’de yeminli tercüman ile notere onaylatıp tercümesi ve aslını getirecekler.
Belgelerde eğer APOSTİL yoksa bu belgeleri kendi ülkesindeki Türk Büyükelçiliğine veya İstanbul’daki kendi ülke konsolosluğu ile konsolosluğun bulunduğu ilçe Kaymakamlığı’na veya Ankara’daki kendi ülke Büyükelçiliği ile TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI’na onaylatacaklar.

2019 YILI SOMA BELEDİYESİ NİKAH İŞLEM ÜCRETLERİ

T.C. SOMA BELEDİYESİ
HAFTAİÇİ ÜCRET (MESAİ SAATLERİ İÇERİSİNDE)221 TL
2019 YILI MESAİ DIŞI ÜCRETLERİMİZ

KAYMAKAM GÜNDÜR BEDER SALONUHAFTASONU12:00-13:00 / 13:00-14:00 / 15:0016:00 / 16:00-17:00

ÖZEL YER VE SALONLARDA
771 TL521 TL

EVLENDİRME DAİRESİ İLETİŞİM BİLGİLERİ

Kurtuluş Mah. Fatih Cad. No:30 Belediye Düğün Salonu – Soma

Nikah Dairesi Tel: 0236 613 24 55

e-mail: ismailolcay.sen@soma.bel.tr

TAHSİS SORUMLUSU İLETİŞİM BİLGİLERİ

Tel: 0236 613 24 55

(Telefonla salon randevusu verilmemektedir. Sadece mesai saatlerinde telefonla boş günlerin takibi yapılabilinir)

Exit mobile version